Pagina's

zaterdag 13 november 2010

Heerlijk het weekend dat sinterklaas weer in het land komt! Gelukkig zijn mijn meiden nog iets te jong om er echt mee bezig te zijn. De oudste van 3,5 weet t wel maar is er gewoon niet mee bezig. En de jongste... die heeft speelgoed genoeg waar ze nog niet op uitgekeken is en anders gaat ze gewoon naar de mand van dr zus! Maar we gaan wel even kijken hoor straks om 12:00 uur!

Ik heb voor mijn collega die ook de witte hartjes met kantenrand wilde ook nog 6 sneeuwvlokken gemaakt. Het patroon is van drops en je haakt ze zo weg met een mooi wit kantoentje of glitterdraad zoals het patroon aangeeft. Ik heb ze gesteven in suikerwater lekker ouderwets maar t werkt wel! Het is eenvoudig om te doen vul een bakje voor de helft met suiker en de andere helft met water wel warm water nemen dan lost de suiker goed op. Dan leg je je haakwerk in dit mengsel en laat t even staan zodat de suiker goed in het werk kan trekken, op een platte ondergrond te drogen leggen evt. op de verwarming. Na een goede dag is het droog (wel even keren).

Maar heb je ook wel eens dat je ergens aan begint en t is erg mooi maar je maakt steeds weer dezelfde fout?? Nou ik wel!
Ik was begonnen met een brede sjaal met een ajourpatroon dat elke keer verspringt. Met 2 kids en niet al teveel tijd duurt soms even voordat je weer verder kan.... en tja bij welke regel ben je dan als je geen toerenteller gebruikt!!! lekker eigenwijs als ik ben!!!! kortom de verspringing liep niet overal gelijk maar in het begin valt t nog niet zo op tot dat je halverwege een toer een fout maakt....grrrrrr!!! en dan loopt de draad ook nog in de knoop!! ben ongeveer een uur bezig geweest om de mohair wol en de zilverdraad uitelkaar te halen en het hele werk weer tot bolletjes wol gerold. Lekker opnieuw beginnen met minder steken op de naald en een ander patroon net zo mooi maar wel makkelijker om te onthouden!


 De mohair heb ik twee jaar geleden in normandie gekocht. We sliepen toen met onze oudste dochter in een bed and breakfast en kregen als tip om eens naar een mohairgeiten boerderij te gaan! Wat een mooie beestjes zijn dat zeg! met mooie horens!! en een winkeltje erbij waar ze kant en klaar produkten verkochten maar ook bolletjes om zelf mee aan de slag te gaan! Normandie was voor ons een vakantie die we niet snel vergeten!

3 opmerkingen:

 1. Hai, dank je voor je reactie op mijn blog. Dat was ik niet, wij wonen in Noord-Holland (Haarlem). Het komt schijnbaar veel vaker voor... Leuk die gehaakte sneeuwsterren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die sneeuwvlokken! Dat zou ik ook wel willen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey hallo,
  Leuk dat je volger bent geworden van mijn blog, bedankt voor al je complimenten (bloos) Zoals je ziet ben ik ook volger van jou geworden...want jij maakt ook van die leuke dingen!
  groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen